keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Vauvanukke tuli taloon

Pieni tyttäreni alkoi osoittaa kiinnostumista vauvanukkeleikkeihin ja en voinut olla ostamatta hänelle omaa pikkuista vauvanukkea. Ensi töikseni aloin neulomaan nukelle makuupussia. Pengoin varastoistani Nalle-jämäkerän ja aloin vain summissa neulomaan. Pussiosa olisi saanut olla aavistuksen tiukempi, mutta ompahan se ainakin helppo pukea päälle. Neulomisen lopetin kun lanka loppui, oli siis juuri passeli jämäkerä tähän.


Seuraavaksi tein nukelle haalarin. Tähänkin on käytetty Nallen jämiä. Ohjetta silmäilin Lise Nymarkin Hauskat nukenvaatteet-kirjasta, mutta sovelsin aikalailla, mm. lisäsin hupun ja jätin lisäyksiä väliin. Vetoketjun laitoin menemään huppuun asti, koska en neuloessani tajunnut tehdä reunaan esim. helmineuletta ja rullaaminen häiritsi omaa silmää...


Mummolassa vieraillessani löysin sopivan kehdon nukelle. Tällä olen itse pienenä leikkinyt, mutta se oli unohtunut kaiken tavaran sekaan vanhaan huoneeseeni. 


Kehto näytti orvolta, joten halusin ommella petivaatteet siihen. Vähän vahingossa löysin Eurokankaan palalaarista täydellisen kokoisen ja näköisen palasen tarkoituksiini. Kangasta jäi vain pieni pala yli. Patja, peitto ja tyyny ovat samasta kankaasta kaikki, välissä on ystävältäni saatua levyvanua. Kyllä nyt kelpaa taas vähän aikaa, vielä kun tyttö ei osaa pyytää uusia vaatteita tms.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti