sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Mohair-unelmia

Selailin Ravelryä viime vuoden puolella ja ostin ihanan ohjepaketin sen kautta. Ajattelin, että pienen tyttösen äitinä velvollisuuteni on huolehtia siitä, että tytöllä on riittävästi hamosia. Ensimmäiseksi testiin pääsi Tutu kummitytölleni. Tarkoituksenani oli tehdä mallinmukaisesti kolmikerroksinen hame. Ostin Lankamaailmasta ensin kaksi kerää oranssia ja neljä keltaista Marks & Kattens MK Mohairia. Laskin menekin nettisivuilla ilmoitetun metrimäärän mukaan. Kotona huomasin, ettei lanka riittäisi millään. Hain toiset kaksi ja neljä. Neljän oranssin kerän jälkeen hame oli edelleenkin aika säädytön ja hain vielä kaksi oranssia kerää ja päätin, että ne saavat kyllä riittää. Jossain vaiheessa työtä päätin, että teen vain oranssin hameen ja sitten myöhemmin keltaisen erikseen.

Kummityttöni suorastaan rakasti hametta ja parempaahan palautetta ei voi saada kun tyttö onnessaan pyörähtelee ja kysyy, että saako laittaa huomenna eskariin. (Oranssi on yksi hänen lempiväreistään.)

Kuva ei tee oikeutta yhtään, mutta minkäs teet...Ohje Ravelrystä: Tutu
Lanka: Marks & Kattens MK Mohair
Puikot: 3 ja 4mm
Jollain oranssien lankojen ostokerralla hamstrasin samaa lankaa violettina tyttöäni varten. Tällä kertaa testiin pääsi Fairy Petals. Jossain vaiheessa työtä huomasin tekeväni samalla ohjeella, kuin ylempää hametta, pitääpä joskus oikein lukea tuo ohje läpi ajatuksen kanssa... Lisäksi ohjeessa ei huomautettu, että tähän hameeseen ei välttämättä kannata laittaa suurinta määrää lisäsilmukoita, olisin ehkä hieman vähentänyt näin jälkikäteen. Kuitenkin hameesta tuli mielestäni aika ihana.

Ohje Ravelrystä: Fairy Petals
Lanka: Marks & Kattens MK Mohair
Puikot: 3 ja 4mm
Kuva: Kälyni ottama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti