torstai 21. toukokuuta 2015

Makebra-kurssi

Vuoden vaihteessa taisin kuulla ensimmäisen kerran Makebra-liiveistä. Joku oli ommellut itselleen rintaliivit. Wau, ajattelin. Ei ollut vielä tullut mieleenkään, että niitäkin voisi ommella itse. Etelä-Suomessa jopa järjestettiin kursseja, joilla opetettiin kädestä pitäen ompelemaan liivejä. Asia jäi hautumaan...

Sitten kuulin, että kurssi järjestettäisiin täälläpäin, Alavudella. Vaikka sinne on tunnin ajomatka ja kilometrejä kertyisi edestakaisin ajamisesta yli 200, sinne oli silti päästävä. Hinnankin laskin kannattavaksi, jos kurssin hinnan jakaa 5:lle liiveille + materiaalit, olen maksanut saman mitä kaupan liiveistä maksaisin. Ja niiden jälkeen sitten tietty kaikki kotiinpäin. Toki taitoa ei voi hinnoitella. 


Ilmoittautumiseni jälkeen järjestettiin muitakin kursseja ja himoni liiveihin vain kasvoi. Toisaalta odotin kurssia innokkaana ja toisaalta pelkäsin, entä jos en osaisikaan tehdä niitä ja vein joltain tarvitsevalta kurssipaikan... Jännitykseni kasvoi niin suureksi, että kurssia edeltävänä yönä vain pyörin sängyssä ja näin painajaisia. 

Kaikki pelkoni osoittautuivat kuitenkin turhiksi; sain haluamani liivimallin, jäljellä oli vielä haluamaani kangasta päälliseen ja ennen kaikkea minä osasin! 


Kurssipäivien välisenä yönä en taaskaan saanut nukuttua, pelkäsin, että saisinko valmiiksi ollenkaan, minulla näet oli kaksi päällikangasta, toisinsanoen tuplasti hommia. Turhaksi peloksi osoittautui sekin. Liivien valmistuttua minulla oli vielä kolme tuntia aikaa! Vaihtoehtoina oli aloittaa toiset liivit tai samaa settiä olevat alushousut, valitsin jälkimmäisen. Olen joskus yrittänyt tehdä alushousuja, mutta en onnistunut ja halusin oppia myös tämän taidon. Toki kotonani ei olisi ollut edes materiaaleja sopiviin housuihin, joten senkin vuoksi valitsin housut.


Loppujen lopuksi kurssin aikana sain tehtyä rintaliivit+kahdet(!) settiin sopivat alushousut! 

Ja mikä parasta, liivit tuntuvat uskomattoman ihanilta päällä! Olkaimissa pehmuste jatkuu selän puolelle, näin olkaimet eivät poraudu olkapäihin. Näitä ei melkein edes tunne päällään, niin pehmoiset ne ovat. 

Jos joku vielä miettii, että uskaltaisinko tehdä itse liivejä, vastaus on: ehdottomasti! Ilman kurssiakin se onnistuu, kannattaa tutustua Makebran nettisivuihin ja sieltä löytyy kaikki tarvittava tieto ja materiaali ja sähköpostilla voi kysyä neuvoa. Lisäksi tarvitaan vain ompelukone ja siihen suora ommel sekä siksak!  

Itse olen ainakin aivan myyty! 

6 kommenttia:

 1. Oi ompas hienot rintaliivit. Harmi kun ei itseltä luonnistu tuo ompelukoneen käyttö laisinkaan muutenhan tätä joutuisi testaamaan :) neulomalla olen ajatellut itse kokeilla hieman korseletti mallisten rintaliivien tekoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi. Olisiko tässä syy opetella? ;) nämä olivat yllättävän helpot tehdä, vaiheita vain oli aika monta.

   Poista
 2. Upeat! Taitava tekee itse alusvaatteensakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Enää farkut, takit, kengät.... ;)

   Poista
 3. Upeeta. Kiinnostais tuommonen kurssi. Toivottavasti joskus tulis tännekin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos löytyisi useampi kiinnostunut, uskoisin että kurssi järjestyisi :)

   Poista