tiistai 17. maaliskuuta 2015

Päivitystä neulerintamalta

Pahoitteluni siitä, että olen nykyään harvemmin blogannut. Valmista on tullut, mutta aikaa ja innostusta kirjoittamiseen ei ole ollut. Lisäksi kun hommat kasaantuu, niin on aina vain vaikeampi tarttua toimeen. Tässä nyt kuitenkin tälläinen könttöpostaus.

Tyttärelle tein huovutetut lapaset Cascade 220:stä mututuntumalla. Silmukoita oli 32 ja 8mm puikot. Valmistuivat jo tammikuussa ja olivat ahkerassa käytössä kylmällä säällä. Tällä hetkellä jo ovat turhan lämpimät alusrasan kanssa.


 Kaveriksi tein pipon Sir Knight Helmet-ohjeella jättäen pois visiirin ja harjan. Lanka niin ikään Cascade 220. 5mm puikot. Tupsuun ja nauhaan käytin loput jämät langasta.


Kuvaa koko setistä.


 Tyttären serkulle tein myös kypärän samalla ohjeella. Ohjeesta oli tullut uusi versio, jota testasin. Lanka Drops Nepal, puikot 5mm.


 Mies tilasi ohuet villasukat itselleen. Minäpä sitten Drops Fabelista sellaiset tekaisin. Koko 42.


Metsämiehelle synttärilahjaksi maastosukat kokoa 46 Novitan Viidakko-langasta, sekä Miki-pipo Dropsin Nepalista.


Varastoistani löytyi kaksi kerää Novitan Isoveljeä vailla käyttötarkoitusta, niistä tein tälläisen ylhäältä-alas-takin tyttärelle, ohje omasta päästä. Vähän tuli vielä väljä, mutta eiköhän se joskus sovi.


Saumanvara-ryhmän Sylva-huutokauppaan tein vauvan tossut. Lanka Sandnesin Lanett.


 Itselleni tein kevätpipon Dropsin Cotton lightistä. Malli oli hauska ja ihan nopea neuloa.


Tyttären villasukat jäivät pieniksi, joten oli aika tehdä uudet. 1v 2kk pärjäsinkin lahjasukilla. En ole erityisen ihastunut junasukkien tekoon, mutta käytössä ne ovat vertaansa vailla, niimpä hammasta purren aloitin sukat. Jossain vaiheessa sukkien tekoa ymmärsin, kuinka hienoa on osata tehdä jotain näinkin tarpeellista ja hyödyllistä. Jos en itse osaisi ja jos lähipiirissäni ei olisi neulojia, kuka sitten tekisi välttämättömät käsityöt?

Vaikka onkin kiva tehdä myös kaikkea hienoa ja erilaista, perusjutut ovat silti tärkeämpiä. Joskohan löytyisi paremmin motivaatiota perusjuttuihin tämän oivalluksen myötä.2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No mutta ne onkin kahden kuukauden ajalta. Kun vain jaksaisi yhtä ahkerasti tänne kirjoitella..

      Poista