maanantai 5. tammikuuta 2015

Parin sukkaparin tarina

Tämä tarina alkaa siitä, kun eräänä joulukuisena iltapäivänä olimme avomieheni kanssa menossa peurametsälle ja mieheni sanoi ettei hänellä ole lyhytvartisia villasukkia, jotka mahtuisivat saappaaseen kaikkien niiden villa-ja toppahousujen lisäksi. Lupasin hänelle sukat seuraavaksi päiväksi, mikäli hän hommaisi langat.


Aika kiirettä sain pitää, mutta sain illalla kantapäät valmiiksi ja aamuksi jäi vain suora osuus. Ylitin itseni, sillä tiesin vain periaatteessa onnistuvani tiukassa aikataulussa. Ja sukat ehtivät jalkaan ennen seuraavaa peurametsään menoa.


Lankaa jäi reilusti alle puolet jäljelle, mutta joulukiireiden tähden en ehtinyt käyttää loppulankaa viime vuoden puolella.


Suunnitelmissa oli nimittäin tehdä itselleni myös nilkkasukat. Perjantai-iltana tein kantapäät ja otin työn lauantaina laivamatkalle mukaan. Terminaalissa odotellessa aika meni nopeasti neuloen ja eilen ennen maihinnousua oli vielä tunti aikaa ja ehdin saada sukat valmiiksi asti.


Nyt voimmekin sitten samistella ;) Sukat ovat tarkoituksella "eripariset", koska erään sortin perfektionistina olisin tullut hulluksi yrittäessäni tehdä tismalleen samanlaisia sukkia yhdestä kerästä ja lankaa olisi mennyt tietusti hukkaankin jonkin verran.


Lanka 7 Veljestä Polkka, puikot 3,5mm. Silmukkamäärät Novitan mukaan koko 42 ja 38. Melkein koko kerä on nyt käytetty :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti