keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, uudet kujeet ja lankalaihis


Lankoja, kankaita, paperiaskarteluvärkkejä, kahvipusseja, nipsuja, keskeneräisiä töitä... Niitä on meidän nurkat täynnä. Eikä asiaa auta yhtään se, että ostelen kaikenlaisia käsityövärkkejä ja jossain vaiheessa innostus laantuu ja värkit jäävät käyttämättä tai työt kesken.

Niimpä kun Näppituntuma-blogissa törmäsin lankalaihis-haasteeseen, päätin hetken harkinnan jälkeen lähteä mukaan. Ei siitä ainakaan haittaa olisi.

En aio punnita lankavarastojani, tavoitteenani on vuoden lopussa olla edes 500g miinuksella. Eli jos ostan lankaa, minun täytyy käyttää myös vanhoja/uusia pois. Uskon, että laihiksessa on haastetta kylliksi, on nimittäin aina niin monta rautaa tulessa, että ei paljoa ehdi neuloa.. Ja lisäksi olen aikamoinen hamsteri...miinukselle pääsemisessä on takuulla haastetta.

Kirjaan siis ylös ostetut langat ja punnitsen valmiit työt. Toivottavasti joulukuussa ollaan miinuksella.

Tässä hieman osviittaa varastoni koosta.. Kuvasta puuttuu muuton jälkeen ostetut n. 10 kerää ja vanhempieni luona olevat...n. 30-50 kerää..
Tässä lankalaihiksen säännöt:

  • ihan itse saa päättää, minkä verran haluaa lankavarastonsa pienenevän vuoden aikana
  • lankaa saa vähentää kaikilla laillisilla keinoilla, siis myös myydä/lahjoittaa jne
  • lankaa saa myös ostaa tai muuten hankkia lisää, tärkeintä on se, että vuoden lopussa lankaa on päättämäsi kilo- tai grammamäärän verran vähemmän
  • oman lankavaraston kokonaismäärää ei tarvitse tietää, riittää, että punnitsee kaiken talouteen tulevan langan ja samoin valmistuvat työt/muuten poistuvat langat. Tai jos ei vaakaa omista, niin voi asettaa tavoitteekseen vaikka "x kerää vähemmän" tai "laatikollinen vähemmän" tai jotain muuta vastaavaa. 4 kommenttia: