maanantai 24. kesäkuuta 2013

Minihame(ko?)


Siskon kanssa selailimme muutama kuukausi sitten Ottobre-lehtiä ja yhdelle tytölle hän suunnitteli minihametta lehdestä 4/12. Tuumasin silloin, että on aika kovatöinen, ehkä sitten synttärilahjaksi. Aloitin viikko sitten maanantaina ja viime metreille asti sain sitä pakertaa. (Myöhästyttiin synttäreiltäkin reippaalla tunnilla, onneksi eräät toisetkin tulivat tavoistaan poikkeamatta myöhässä :p)

Saajan lempiväri on sininen, eli miltei samanlainen hamonen tuli kuin ohjeessa. Sisko antoi mittoja vyötäröltä ja koko 170 oli 4 senttiä kyseistä mittaa suurempi. Ajattelin, että tuossa koossa hame on mukavasti väljä. Joo. Varmaankin 15 senttiä pienemmän olisi saanut tehdä, onneksi on vyönlenkit, että hame edes jotenkin pysyy päällä...

Valehtelematta voin sanoa, että verta, hikeä ja ehkä eniten niitä kyyneleitä vuodatettiin tämän takia. Aina oppii jotain uutta, liian usein vain sen kantapään kautta. Tähänastisista ompeluksista tämä on vaikein, mitä olen ilman opettajaa tai ompelijaystävää tehnyt.

Seuraavaksi kyllä jotain aivot narikkaan ompelua, kiitos.


 

Kuvat on kiireessä räpsittyjä (sattuneesta syystä) ja jännästi valottuneita. Ehkä joskus kyläillessä otan paremmat kuvat.
Bloggaamisessa on ollut aikamoinen tauko, samoin ompelemisessa, toivottavasti jumi helpottaa. 5:stä keskeneräisestä työstä "pakkopullasta" tällä hetkellä enää 3 jäljellä. Ehkä sitten ompelu taas on hauskaa. Tai sitten ei. Se jää nähtäväksi.

Tulipas positiivinen lopetus.

:)


2 kommenttia:

  1. Voi että, hame on kyllä tosi kaunis harmitus tuo leveys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Luonnossa se on kyllä paljon paremman näköinen. Keskimmäinen sisko luuli, että se on kaupasta.. Vaikka on paljon pikkuvirheitä, ehkä kuitenkin saan olla vähän ylpeä siitä :)

      Poista